L’Ajuntament de Terrassa dóna suport a la vaga feminista del 8 de març

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Terrassa va presentar en el ple de febrer un acord en suport i adhesió a la vaga feminista d’aquest 8 de març, Dia Internacional de les Dones. L’acord contempla donar suport a la proposta de vaga feminista prevista i facilitar la informació necessària perquè els treballadors i les treballadores municipals que vulguin sumar-se a l’aturada puguin fer-ho, així com assistir a les concentracions previstes davant dels centres de treball respectius; i utilitzar els mitjans a l’abast del consistori per tal de fer difusió de la vaga i les seves reivindicacions. Al mateix Ple del mes de febrer també es va aprovar una proposta de resolució en suport i adhesió a la vaga feminista i la creació i implementació d’un protocol contra agressions sexistes en espais d’oci.

A Terrassa, està prevista una concentració a les dotze al Raval de Montserrat, davant de l’Ajuntament, i la lectura d’un manifest a dos quarts d’una a la que assistiran l’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega; la tinenta d’alcalde de Drets Socials i Serveis a les Persones, Eva Candela; la regidora de Polítiques de Gènere, Gracia García; i membres de la Corporació Local. La tinenta d’alcalde i la regidora també participaran en la manifestació que sortirà de la plaça del Vapor Ventalló a les vuit del vespre, convocada pel Comitè de la Vaga Feminista del 8 de març de Terrassa, i que acabarà a la Plaça Vella.

Per a l’alcalde de Terrassa la vaga de demà “és coherent amb els valors i ideals que defensa aquest Govern Municipal. Aquesta és també la meva vaga i la de les regidores i regidors de l’equip de Govern. Toca dir prou i posar-nos al costat de totes les dones. És la vaga de tothom, perquè la igualtat és i ha de ser l’objectiu de tots els homes i totes les dones”.

D’altra banda, el mateix dia 8 de març a partir de les set de la tarda la façana de l’Ajuntament s’il·luminarà de color lila en suport i adhesió a la vaga.