L’Ajuntament de Terrassa i la Generalitat creen una comissió bilateral per tractar temes de ciutat

L’Ajuntament de Terrassa i la Generalitat han acordat crear una comissió bilateral per tractar assumptes de ciutat. L’acord s’ha materialitzat en una reunió entre l’alcalde Jordi Ballart i el president Quim Torra al Palau de la Generalitat. La comissió ha de servir per impulsar temes relacionats amb les infarestructures, el transport, l’ensenyament i les rieres, entre d’altres. De fet, Ballart ha fet entrega a Torra d’un dossier amb fins un centenar de qüestions.

L’alcalde de Terrassa ha qualificat d’històric aquest acord, que ha de permetre un tracte preferent amb la tercera ciutat de Catalunya.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, també present a la reunió, ha destacat que aquesta nova relació entre les dues instutucions dota Terrassa de l’estatus de capital.

L’estat de la B-40 és un dels temes que la comissió ha d’abordar. En aquest sentit es demanarà a Foment que l’autovia arribi, com abans millor, a la ronda Oest de Sabadell.

Damunt de la taula també hi ha el cobriment de les rieres, la gestió dels residus, la segregació escolar, la construcció de nous centres educatius i la transició dels peatges físics cap a la vinyeta.

Pel que fa l’habitatge, hi ha el compromís d’enfortir les actuacions en barris com Ca n’Anglada i impulsar el lloguer social.
La primera reunió d’aquest comissió bilateral es farà a Terrassa, a finals d’octubre o principis de novembre amb la presència del president Torra.