L’Ajuntament de Terrassa impulsa un Pacte de Ciutat per a la recuperació econòmica i social

L’Ajuntament de Terrassa impulsa un Pacte de Ciutat per a la recuperació econòmica i social després de la crisi sanitària del Covid-19. L’acord, fruit de la proposta de l’alcalde a la Junta Portaveus de dimarts, suposa el primer pas per construir un procés d’anàlisi, diàleg i recerca amb el màxim consens ciutadà. Ja s’estan establint els primers contactes per començar a articular aquest procés.

D’altra banda, el consistori i Funerària obriran una “sala de vetlla virtual” i un “espai virtual de dol” per retre homenatge a les persones difuntes durant la pandèmia. S’hi publicaran els noms i dades de totes les persones difuntes, amb autorització de les famílies.

En l’àmbit cultural, el govern municipal anima a celebrar Sant Jordi des de casa a través de les activitats que s’organitzen a la ciutat. D’una banda, proposant llibres per regalar aquest Sant Jordi al perfil de twitter @bctxarxa. Les biblioteques municipals miraran d’adquirir aquests títols per al seu fons. D’altra banda, Òmnium Cultural mantindrà la tradicional presentació de les obres escrites en català per autors locals però serà de forma telemàtica. També s’han publicat, en format digital, els 10 darrers relats seleccionats en el Concurs de Narracions curtes Soler i Palet. A més, Elixir Poètic impulsa el Premi de Poesia Marta Pessarrodona. Està destinat a joves d’entre 16 i 30 anys i tindrà dues modalitats: poesia escrita i videopoesia. Des de l’ajuntament també es convida a conèixer les iniciatives de les llibreries locals i, el proper dia 23, a penjar a finestres i balcons dibuixos relacionats amb Sant Jordi.