L’Ajuntament de Terrassa posa en marxa un Pla Estratègic de les Persones Grans

L’Ajuntament de Terrassa posa en marxa, de la mà de la Diputació de Barcelona, un Pla Estratègic de les Persones Grans. La iniciativa s’emmarca en el projecte Terrassa Ciutat Amiga de les Persones Grans, promogut per l’OMS. L’objectiu és impulsar polítiques d’envelliment actiu per millorar la qualitat de vida de les persones a mesura que envelleixen.

La regidora de Gent Gran, Maruja Rambla, n’ha parlat aquest dilluns en l’acte institucional del Dia Internacional de les Persones Grans, que se celebra mundialment l’1 d’octubre.

El Pla Estratègic de les Persones Grans és un projecte transversal, que combina iniciatives públiques i privades. El que pretén és definir les línies estratègiques i els objectius a treballar, així com fer un diagnòstic de la situació i necessitats actuals per actuar amb previsió de cara als possibles escenaris de futur.

El document tindrà tres àmbits: desenvolupament, foment de la salut i el benestar i creació de torns d’ofici. En aquest sentit, Rambla ha destacat la fundació d’una taula tècnica de prevenció i detecció de maltractaments.

El Pla Estratègic de les Persones Grans inclourà una guia de prevenció del maltractament que ha d’ajudar als personal de serveis socials a destapar aquesta problemàtica.