L’Ajuntament de Terrassa proposa crear un festival de cinema especialitzat en temes “sensibles a la UNESCO”

Terrassa va ser designada el passat novembre Ciutat Creativa de la UNESCO en l’apartat de Cinema. És la primera a l’Estat i la tretzena al món amb aquesta distinció. El títol, a part de ser un reconeixement, exigeix compromisos en al camp de l’audiovisual. Algunes de les propostes que es planteja l’Ajuntament les ha detallat l’alcalde Alfredo Vega en un acte de celebració al Parc Audiovisual per formar part de la xarxa UNESCO. La més cridanera, és la voluntat de crear un festival de cinema especialitzat en temes sensibles per a l’organisme internacional. L’agenda municipal també contempla donar una empenta als nous creadors, vincular les noves tecnologies, com la realitat virtual, amb el cinema i fer més partícip a la ciutadania, donant a conèixer aquells espais de Terrassa que han estat escenari de pel·lícules i anuncis.

La presentació també ha comptat amb el relat de com Terrassa ha aconseguit aquesta distinció, de la mà del director de cinema i portaveu de la Taula de l’Audiovisual, Jan Baca. El veterà cineasta ha parlat de la desconfiança inicial amb la delegació de la UNESCO de Madrid i de la lluita amb Màlaga, als despatxos de París.

En el pla més institucional, una delegació terrassenca visitarà Bradford, una altra ‘city of film’, i serà al plenari de les xarxes creatives a Cracòvia. A més, la UNESCO autoritza a utilitzar  la seva marca al costat de la de Terrassa.