Accessibilitat Vorera

L’Ajuntament de Terrassa rep el premi Cermi pel seu compromís amb les persones amb discapacitat

L’Ajuntament de Terrassa ha rebut el premi Cermi.es 2023 en la categoria de Millor Acció Local. Aquests guardons, que atorga el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), reconeixen les institucions, persones o iniciatives compromeses amb la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat.

Terrassa va presentar la seva candidatura per les diferents accions que ha dut a terme a favor de la inclusió i la integració de les persones amb discapacitat. Els projectes destacats que s’han presentat han estat l’adaptació de les comunicacions institucionals a lectura fàcil, la millora de l’accessibilitat dels autobusos urbans amb pictogrames, la posada en marxa del primer grup d’avaluació de l’accessibilitat cognitiva de la ciutat, el projecte “Hora blava”, la creació, en col·laboració amb les entitats locals, d’una Guia de recursos en lectura fàcil adreçada a persones adultes que han adquirit una discapacitat o l’impuls de l’estudi de l’impacte de la violència masclista vers les dones amb discapacitat de la ciutat.

El jurat ha destacat que l’aposta de Terrassa és la que més ha estimulat el desenvolupament humà i social de les persones amb discapacitat i les seves famílies, així com la seva inclusió en la comunitat.