ajuntament façana atri raval montserrat

L’Ajuntament de Terrassa rep el reconeixement Administració Oberta 2022

L’Ajuntament de Terrassa ha estat guardonat amb els Reconeixements Administració Oberta 2022, els guardons que el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) atorga cada any per distingir els ajuntaments i els consells comarcals capdavanters a Catalunya en transformació digital i govern obert, en la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna. En concret, Terrassa s’ha situat entre els 10 ajuntaments de ciutats amb més de 50.000 habitants que han destacat pel seu compromís amb la digitalització de l’administració.

Per atorgar els reconeixements, l’AOC té en compte l’Índex de Maduresa Digital de cada administració, que es determina analitzant més de 30 indicadors objectius, a partir de les dades d’ús dels serveis AOC i de l’anàlisi dels webs dels ens locals. Aquests indicadors quantifiquen, entre d’altres, diferents actuacions relacionades amb el registre d’entrada, registre de sortida, gestió interna, contractació, interoperabilitat, identitat digital, govern obert i normativa i certificacions. Els guardons distingeixen set categories, d’acord amb el nombre d’habitants dels ens i la seva naturalesa.

L’Ajuntament de Terrassa ja va obtenir el reconeixement en les edicions dels anys 2015, 2017, 2018 i 2020. El 2018, a més, va rebre el primer premi absolut d’Administració Electrònica ex aequo amb Sant Feliu de Llobregat.