L’Ajuntament de Terrassa rep el reconeixement Administració Oberta 2023

L’Ajuntament de Terrassa ha estat guardonat amb els Reconeixements Administració Oberta 2023, els guardons que el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) atorga cada any per distingir els ajuntaments i els consells comarcals capdavanters a Catalunya en transformació digital i govern obert, en la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna.

En concret, Terrassa s’ha situat en la segona posició dels ajuntaments de ciutats amb més de 50.000 habitants que han destacat pel seu compromís amb la digitalització de l’administració, juntament amb Granollers. En el 2023, Lleida i Reus han ocupat la primera posició.

La regidora de Tecnologia de l’Ajuntament de Terrassa, Laura Rivas, va ser l’encarregada de recollir el guardó en un acte celebrat ahir dimarts a la tarda al Teatre Auditori de Salou.

Aquesta edició dels Reconeixements Administració Oberta ha valorat els ajuntaments i consells comarcals que han destacat durant l’any 2023 en la transformació digital i govern obert, tant pel que fa a la seva relació amb la ciutadania com en la seva gestió interna.

Per atorgar els reconeixements, l’AOC té en compte l’Índex de Maduresa Digital de cada administració, que es determina analitzant més de 30 indicadors objectius, a partir de les dades d’ús dels serveis AOC i de l’anàlisi dels webs dels ens locals.

Aquests indicadors quantifiquen, entre d’altres, diferents actuacions relacionades amb el registre d’entrada, registre de sortida, gestió interna, contractació, interoperabilitat, identitat digital, govern obert i normativa i certificacions. Els reconeixements distingeixen set categories, d’acord amb el nombre d’habitants dels ens i la seva naturalesa.

L’Ajuntament de Terrassa ja va obtenir el reconeixement en les edicions dels anys 2015, 2017, 2018, 2020 i 2022.