L’Ajuntament demana a la Generalitat que compensi la retallada en polítiques d’ocupació

El Ministeri de Treball i Economia Social ha retallat en 86 milions d’euros els fons per a polítiques actives d’ocupació que rebrà Catalunya el 2020. És una reducció, però, menor que la inicialment esperada i que feia trontollar seriosament les polítiques d’ocupació d’alguns ajuntaments. El terrassenc havia arribat a calcular que les ajudes es podrien veure reduïdes fins a un 50%. Tot i que l’escenari ha millorat, el consistori no ha perdut passada per demanar al Departament de Treball que intenti compensar el que no arriba des de Madrid. Així li ha fet saber el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Isaac Albert, al conseller Chakir El Homrani en la visita que ha fet aquest divendres a la seu de Foment. “Continua sent una retallada, continuem no compartint-ho, però això ens permetrà dur a terme les polítiques d’ocupació que fem amb el SOC i amb aliança amb els ajuntaments“, ha dit el conseller.

L’altre front obert en la trobada és el desplagament de la Llei d’ordenació del sistema d’ocupació, que dóna més veu al territori a l’hora de dirigir les seves polítiques per a generar feina. És per això que també hi han estat presents els sindicats UGT i CCOO, la CECOT i la Cambra de Comerç.

Homrani també ha dit que la demanda de crèdits ICO ha baixat una mica les últimes setmanes i que ara el Departament treballa per assegurar les cadenes de pagament.