L’Ajuntament demana als propietaris de locals comercials que apliquin una moratòria en el cobrament de lloguers

Nou paquet de mesures del govern municipal amb motiu de l’emergència generada pel coronavirus.

L’Ajuntament demana als propietaris de locals comercials que apliquin una moratòria en el cobrament de lloguers i els ofereix una reducció proporcional de l’IBI .

A més, s’autoritza de forma excepcional l’aparcament en els laterals de l’avinguda Béjar i la ronda de Ponent durant les 24h, en els trams situats a menys de 200 metres de l’estació Nacions Unides, per facilitar l’accés a les persones usuàries.

També se suspenen els terminis d’execució de totes les obres de promoció privada i s’executaran només les urgents o imprescindibles. Així mateix, es recomana la suspensió de tots els treballs de promoció privada que comportin desplaçaments per la via pública. Pel que fa a l’empresa municipal Taigua, l’Ajuntament li atorga la màxima prioritat en aquesta situació.

Pel que fa al Servei d’Atenció Domiciliària, prioritzarà els casos més greus i farà seguiment a la resta. Això implica unes 1.000 persones que no tenen suport familiar, sobre un total d’unes 1.850.

D’altra banda, el govern municipal també garanteix el servei d’atenció i prevenció per a maltractaments i violència de gènere, a través del Servei de Polítiques de Gènere a la Casa Galèria.

Sobre la neteja, es dobla el servei als dos mercats municipals i el de la Independència tancarà a la tarda.

Finalment, es posposen les preinscripcions escolars a l’Oficina Municipal d’Escolarització, seguint les instruccions de la Generalitat.