L’Ajuntament demana més caixers de proximitat

L’Ajuntament de Terrassa demana un augment del nombre de caixers de proximitat. A través de la regidoria de Gent Gran, el consistori ha posat en marxa una sèrie de trobades amb entitats bancàries presents a la ciutat.

La petició té el propòsit de maximitzar-ne la cobertura, tenint en consideració el nombre de persones grans que s’han vist afectades per la reducció d’oficines. La iniciativa va sorgir arran de la demanda de l’Associació Veïnal de Roc Blanc. Es tracta d’un barri especialment afectat per la reducció, ja que actualment no disposa de cap banc o caixa d’estalvis.

El servei de Població de l’Ajuntament ha fet un estudi de l’accés a les entitats bancàries i caixers. El treball ha comparat el moment present amb les dades de l’any 2010. Les conclusions d’aquesta anàlisi indiquen que el nombre actual d’oficines és la quarta part de les existents l’any 2010. Alhora les persones més grans de 65 anys sense cobertura de proximitat (una entitat a menys de 350 metres o 10 minuts caminant) han passat de 3.473 a 12.660. El mapa d’oficines del 2010 oferia una cobertura del 90,5% a la població més gran de 65, mentre que, enguany, és del 65,6%.

L’estudi també conclou que el problema afecta no només els sectors més allunyats del nucli urbà, sinó també alguns barris a l’interior de la trama urbana. Es tracta de barris com Poble Nou/Zona Esportiva, Pla del Bon Aire, Can Tusell, Les Arenes (Can Montllor), Torre-sana, Can Palet II, Guadalhorce, Les Fons, Roc Blanc i part dels barris de Segle XX, Sant Pere Nord, Ca n’Anglada, Can Palet, la Maurina i Ca n’Aurell.