L’ajuntament destina 50.000€ a millorar l’accessibilitat als comerços de la ciutat

Els comerços que vulguin millorar la seva accessibilitat rebran ajuda econòmica municipal. El ple del passat mes de juny va aprovar les bases del programa que regula aquesta iniciativa.

L‘objectiu és eliminar les barreres arquitectòniques per garantir el dret de tothom a accedir a totes les activitats. Alhora es pretén promocionar i facilitar la millora dels establiments comercials perquè qualsevol persona hi pugui accedir i ser-ne client.

Els ajuts estan destinats a tots als locals de menys de 150 m2, que facin obres per adaptar-se a la legislació vigent en matèria d’accessibilitat. La subvenció cobrirà com a màxim el 50% del cost, amb un límit 1.500€. En total, l’ajuntament destinarà a aquesta convocatòria un total de 50.000 €.

Malgrat que la llei estableix el 4 de desembre de 2017 com a data límit perquè espais i edificacions facin els ajustos necessaris per garantir l’accessibilitat, des del consistori constaten que el 65% dels establiments comercials no acompleixen la normativa vigent.

Aquesta és una vella reivindicació de les entitats que formen part de la Comissió d’Accessibilitat i s’emmarca en el desenvolupament del Pacte Terrassa per a l’Accessibilitat Universal, signat l’any 2012.