Foto Seu D'ègara

L’Ajuntament dona a conèixer la nova oferta de rutes turístiques de Terrassa 2023

L’Ajuntament de Terrassa presenta el nou catàleg “Descobreix Terrassa” per al 2023, que ofereix fins a 17 propostes impulsades per l’Ajuntament i per diferents entitats i empreses del sector turístic de la ciutat amb l’objectiu de donar a conèixer els principals elements patrimonials i naturals de la ciutat i el seu entorn.

El catàleg presenta com a principals novetats la nova oferta permanent de visites guiades a la Seu d’Ègara. Una proposta que el Museu de Terrassa oferirà a partir del dia 14 de gener amb l’objectiu de donar a conèixer un dels conjunts monumentals més excepcionals del patrimoni cultural europeu i continuar avançant també en la candidatura pel seu reconeixement com a Patrimoni Mundial de la Unesco.

D’aquesta forma, tots els dissabtes de l’any es faran visites guiades d’una hora i mitja de durada fent un recorregut de més de 2.500 anys per viatjar de l’Ègara ibèrica i romana a l’actualitat, descobrint el ric patrimoni d’època visigoda, romànica i gòtica que amaga aquest singular conjunt monumental. Es duran a terme dues visites, amb reserva prèvia i places limitades, que aniran a càrrec de guies del Servei Educatiu del Museu de Terrassa: «La Seu d’Ègara. Un conjunt únic a Europa» i «Descobreix la Seu d’Ègara».  Les entrades es podran adquirir de forma anticipada

Una altra de les novetats, vinculada també a la Seu d’Ègara, és la posada en marxa, per part del Servei de Turisme, de la visita guiada «La Seu d’Ègara i el Castell de Vallparadís, pedres amb ànima». Es tracta d’un recorregut que parteix del Castell Cartoixa i que travessa el parc de Vallparadís fins a arribar a la Seu d’Ègara, finalitzant la ruta a l’antic ajuntament de l’Antic Poble de Sant Pere i actual Alberg de Vallparadís, on s’oferirà un refrigeri.

En aquesta nova edició del catàleg de rutes turístiques per a l’any 2023, també s’incorporen les activitats programades a l’entorn de l’Anella Verda i el Centre d’Interpretació Ambiental Bonvilar.

Una altra de les novetats és la proposta impulsada des de l’Institut Cavall Bernat que ofereix una ruta que permetrà «Conèixer els secrets de la Torre Mossèn Homs» i fer un recorregut pel passat i el present d’aquest singular edifici. També s’han incorporat al nou catàleg de rutes les visites «El Vallès Golf a tocar», organitzada per Vallès Golf, que ofereix una experiència que permet conèixer les instal·lacions d’un dels pocs camps de golf públics de Catalunya envoltat d’un entorn natural privilegiat, com els camps de Can Bonvilar i l’Anella Verda. La proposta també inclou una sessió pràctica d’iniciació al golf.

Al marge de les novetats que presenta el nou catàleg, el Servei de Turisme de l’Ajuntament de Terrassa manté, també, un ampli ventall de rutes i visites guiades que venen funcionant en els darrers anys i que compten amb una bona acollida.