L’Ajuntament condemna l’agressió LGTBI-fòbica d’aquest dijous als FGC

L’Ajuntament de Terrassa condemna enèrgicament l’agressió LGTBI-fòbica d’aquest dijous a la Línia S1 de FGC, per un jove de la ciutat. Com a ciutat defensora de la diversitat i amb els drets de les persones LGTBI+, des de Terrassa es treballa des de fa molts anys per eradicar accions i manifestacions com la succeïda aquest matí de dijous.

Al segle XXI no es poden tolerar atacs d’aquest tipus contra els drets de les persones a la lliure expressió i orientacions afectives, sexuals i identitats de gènere, diferents a les normatives. L’Ajuntament ha activat ja els recursos del Servei d’Atenció Integral a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere per poder atendre a la persona que ha patit l’agressió, i oferir-li tot el suport, i assessorament, que pugui necessitar.

Des de l’any 2014, Terrassa compta amb el Pacte per a la Diversitat Afectiva, Sexual i d’Identitat de Gènere, que de manera transversal, entre entitats, institucions, sindicats i el propi Ajuntament, cerca fomentar el respecte a la diversitat sexual i d’identitat de gènere com a valor a defensar des de l’entitat o institució; reaccionar davant actes d’homofòbia, lesbofòbia, transfòbia, intersexofòbia i bifòbia; així com posar en marxa les actuacions que facilitin el dret a la llibertat i la igualtat respectant la diversitat.

FGC es personarà com a part denunciant davant l’agressió homòfoba
FGC es personarà davant d’aquests fets. En un comunicat, explica que un cop revisades les imatges de les càmeres de seguretat i recopilada tota la informació, FGC ha confirmat que l’incident es va iniciar quan un usuari es va dirigir a una altra usuària per indicar-li que duia la mascareta mal col·locada. Aquesta usuària, tal com s’ha pogut comprovar en les imatges, colpeja amb el peu l’usuari i l’increpa amb comentaris homòfobs.

En relació amb aquest fet, FGC també va rebre l’avís a través de la funció d’alertes incíviques de l’app d’FGC. Tot seguit, Ferrocarrils va activar el protocol de seguretat davant d’aquests casos: va desplaçar personal de seguretat a l’estació de Provença i va revisar les imatges, confirmant que l’agressió havia tingut lloc.

Davant d’aquests fets, FGC reitera la seva condemna davant qualsevol tipus d’agressió o atac en forma de violència, intolerància o LGTBIfòbia. Seguint els protocols habituals, FGC es posa a disposició de la víctima i del Cos de Mossos d’Esquadra en la investigació dels fets i en la cessió de les imatges. FGC també ha fet arribar tota la informació recopilada a la Directora General d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Ballart denuncia els fets a les xarxes
Tan bon punt es va saber de l’agressió, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, en va mostrar el rebuig a través de les xarxes socials: