L’Ajuntament d’Ullastrell troba insuficient el nou horari del consultori i hi presentarà batalla

El consultori d’Ullastrell, gestionat per Mútua de Terrassa, redueix altre cop el seu horari. Des d’aquests setmana el metge de capçalera només atén en dues franges, els dimarts al matí i els dimecres a la tarda. La infermera i l’administratiu hi seran dilluns, dimarts i divendres al matí i dimecres i dijous a la tarda. Els dies feiners fora d’aquests horaris i de 8 del matí a 8 del vespre caldrà desplaçar-se a Terrassa, al Cap Oest o al Cap Rambla. Fa just un any, arran de la pandèmia, el consultori d’Ullastrell ja va reobrir només parcialment després de sis mesos tancat.

El govern del municipi ha rebut la notícia del nou horari amb resignació. L’alcalde, Jaume Puig, denuncia que la mesura no ha estat ni consensuada ni consultada prèviament i atribueix la decisió a motius econòmics que beneficien la Mútua i Catsalut però en cap cas als ullestrellencs.

L’alcalde exigeix al Departament de Salut que retorni als horaris d’abans de la pandèmia, quan el metge de família atenia cada dia, sobretot més tenint en compte que la població ha incrementat els últims anys. Amb aquests horaris, apunta, la gent gran i els infants del poble queden del tot desemparats.

Puig deixa clar que l’Ajuntament d’Ullastrell ‘no es quedarà de braços plegats ni acceptarà com a normal una situació que no pot ser mai normalitzada’.