L’Ajuntament emprendrà accions legals pels talls de subministrament elèctric reiterats

Els talls de subministrament elèctric reiterats que veïns i veïnes de la ciutat estan patint des de fa setmanes, agreujat els darrers dies amb les baixes temperatures, estan posant en evidència les mancances de la xarxa de distribució elèctrica de la ciutat.

Davant d’aquesta situació, des de l’Ajuntament de Terrassa s’està estudiant activar accions judicials o administratives, així com posar en coneixement de la Fiscalia, a E-distribución (abans Endesa, del grup ENEL), per exigir tant la normalització del servei i la renovació de la xarxa, com habilitar una solució urgent a la situació que s’està vivint.

A més, es vol estudiar si la companyia podria haver vulnerat els drets dels usuaris a gaudir d’un servei bàsic, com és el de l’accés a disposar de subministrament elèctric, per fonamentar aquestes accions.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha fet arribar també cartes als Govern de l’Estat i de la Generalitat, per exigir una solució a la situació, i que s’entomin les responsabilitats pertinents.