L’Ajuntament enceta les Audiències Públiques per explicar l’obra de Govern

L’Ajuntament estrena aquest mandat, les Audiències Públiques, una figura que preveu el reglament de Participació Ciutadana, per explicar als ciutadans la tasca feta per l’Equip de Govern. Aquest dimecres al Centre Cívic President Macià ha estat el torn d’exposar els projecte en matèria de Govern Obert, Transparència, l’estructura territorial i la Qualitat Democràtica. Davant unes cinquanta persones el regidor responsable d’aquestes matèries, Javier García, ha parlat de projectes com l’Open Data, amb 17.000 visites el 2017, de l’Ordenança i la Comissió de Transparència per acostar l’administració al ciutadà o de l’impuls a la Participació Ciutadana per aprofondir en la democràcia.

També ha parlat de la descentralització territorial amb la creació del districte 7, que acostarà l’administració municipal als barris de Can Parellada i Les Fonts. En les intervencions, el públic s’ha interessat per les dotacions econòmiques per als districtes que des del 2016 han rebut més d’un milió i mig d’euros, pel suport al voluntariat de les entitats i pel manteniment i millora dels equipaments esportius.

En aquest sentit el regidor ha anunciat pel primer semestre de l’any que ve, un Pla Integral per a tots els equipaments públics de la ciutat. La pròxima audiència pública es farà aquest dijous a l’Arxiu Històric sobre l’obra pública i el manteniment urbà. L’alcalde dirigirà l’audiència del dia 11, al Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany sobre Cultura, Comerç i Educació. En total aquest mes es faran 8 trobades ciutadanes que tractaran totes les àrees de l’Ajuntament.