Ajuntament Campanya Participació

Campanya per donar a conèixer els mecanismes de participació ciutadana i animar a utilitzar-los

L’Ajuntament de Terrassa, a través del servei de Qualitat Democràtica, posa en marxa una campanya divulgativa per donar a conèixer els diversos mecanismes i canals de participació a disposició de la ciutadania i animar a fer-ne ús. La campanya vol fer palès que totes les persones poden incidir en la gestió pública a través de la participació ciutadana. Per aquest motiu s’ha escollit l’eslògan «Tu també pots participar».

Des d’aquesta mateixa setmana, la Plataforma Participa a Terrassa incorpora una nova secció dedicada als mecanismes de participació. Aquesta secció recull un seguit de pàgines on, mitjançant infogràfics, s’explica de manera breu i entenedora perquè serveixen i com funcionen cadascun dels canals i mecanismes de participació ciutadana. En el cas dels mecanismes més complexes, s’han afegit pàgines complementàries oferint més detalls, pensant en les persones que, després de conèixer el mecanisme, decideixin fer-lo servir i necessitin saber exactament com han de procedir. Les pàgines incorporen també enllaços a altres llocs d’interès, com ara la normativa que regula els diferents mecanismes, recursos i canals de participació ciutadana, a banda d’altres pàgines relacionades amb l’àmbit de la participació.

També s’han creat pàgines dedicades al dret d’accés a la informació pública i al reglament de Participació Ciutadana. Durant els propers mesos, l’Ajuntament farà difusió dels diferents mecanismes de participació a través de les xarxes socials, convidant la ciutadania a visitar el portal Participa a Terrassa per obtenir més informació. Alhora s’han fet cartells que es distribuiran per diversos equipaments de la ciutat. Al llarg de l’any, està previst estendre la campanya a altres canals i formats.

Ajuntament Campanya Participació