L’Ajuntament és l’administració que ha gestionat més bé la crisi de la Covid-19 segons una enquesta

L’enquesta sobre l’impacte de la Covid-19 a Terrassa, publicada fa uns dies, valora la gestió de les administracions en la crisi del coronavirus. La valoració baixa a mesura que s’amplia l’àmbit d’actuació. Així els terrassencs posen un 6,1 sobre 10 a l’Ajuntament, un 5,1 al govern de la Generalitat i un 4,3 a l’Estat espanyol. En el cas del govern local, un 57,4 per cent considera la gestió molt bona o bona mentre que els qui la veuen dolenta o molt dolenta amb prou feines superen el 7 per cent. La valoració bona o molt bona de la Generalitat baixa fins al 37,2 per cent i en l’Estat just un 20 per cent.

Aquesta diferència entre administracions també es dóna a l’hora d’expressar el nivell de confiança per donar resposta a les conseqüències negatives de la pandèmia. Donen un 5,7 al govern municipal, un 4,7 al català i un 3,8 a l’espanyol.

Segons el qüestionari, que van respondre gairebé tres mil terrassencs i terrassenques a mitjans de juny, l’àmbit econòmic era el principal problema que hi veien després del desconfinament, amb un 38 per cent. A molta distància, l’àmbit sanitari, un 18 per cent, la gestió de la nova normalitat, un 17, i l’àmbit social, un 12,6.

L’enquesta també pregunta pel comportament de la societat en general durant el confinament i en la desescalada. Els terrassencs hi posen un 6 durant l’estat d’alarma però baixa a 4,6 en l’etapa de desconfinament. La percepció de bon comportament en tots dos casos creix a mesura que puja la franja d’edat i entre la més jove i la més gran hi ha dos punts de diferència.