L’Ajuntament demanarà una subvenció europea per restaurar la masia de Can Casanovas

L’Ajuntament sol·licita una subvenció europea per a la restauració, rehabilitació i adequació de la Masia de Can Casanovas, situada en el triangle format per la carretera de Rubí, el final del carrer Colom i l’autopista C-58.

L’objectiu és aconseguir que Europa pagui el 50 per cent d’una actuació valorada en 1,2 milions d’euros, una despesa per l’Ajuntament de 400.000 euros l’any, fins el 2021. Els Departaments de Turisme i Territori proposen la recuperació de la masia per a l’ús turístic. Un espai amb una exposició permanent, recorreguts pel món rural, degustació de productes locals i activitats lúdicoeducatives relacionades amb la natura, la sostenibilitat, el cultiu i la tradició agrícola al Vallès.

La finca, d’unes 24 hectàrees, és propietat municipal des del 2003 i fins ara s’hi ha invertit uns 270.000 euros en reforçar l’estructura i la coberta de la masia. També s’han recuperat paviments i rajoles originals de la planta baixa i elements fets malbé. S’han enderrocat construccions afegides i consolidat els tancaments que en reforcen la seguretat.

La Masia de Can Casanovas és del segle XVI i un bon exemple de tota l’activitat agrícola i dels costums de pagès dels últims segles a la comarca. A la zona també hi ha un conjunt d’horts municipals i una deixalleria. La proposta s’ha presentat a la Comissió de Territori on l’oposició ha criticat la urgència en la tramitació al ple, d’un projecte que no ha estat ni consultat ni participat amb els grups ni amb la ciutadania.