L’Ajuntament estima que deixarà d’ingressar 12 milions d’euros

L’Ajuntament de Terrassa deixarà d’ingressar uns 12 milions d’euros, la meitat dels quals de recursos propis i la resta de l’Estat central. Aquesta és una primera estimació en la revisió del pressupost d’aquest any que a partir d’ara s’ajustarà a l’impacte real de la crisi del coronavirus. En la Comissió de Serveis Generals d’aquest dijous també s’ha tractat la desescalada del confinament en tots els àmbits municipals.

La fase 1 de la desescalada representa la recuperació paulatina de l’atenció presencial en les oficines municipals, mantenint i reforçant encara els serveis telemàtics. A banda d’adaptar tots els espais a la nova normativa de protecció i seguretat, aquest dilluns entre 200 i 250 treballadors municipals que fins ara feien teletreball compaginaran la via telemática amb la feina presencial.

L’Ajuntament vol potenciar el teletreball i alhora reforçar les eines per facilitar el contacte del treballador amb el seu lloc de treball. En aquest sentit el Govern desmenteix haver menyspreat la col•laboració dels sindicats en la desescalada de la fase 1, tot i que admet que es pot millorar la comunicació.