L’Ajuntament estudia crear la figura de l’Assistent Personal Municipal per a discapacitats

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, s’ha reunit aquest matí amb Maria José Moya, responsable de l’Àrea d’Autonomia Personal i Vida Independent d’ECOM, Jordi Dueso i Joan Vila, en representació de l’entitat Prou Barreres. I Isabel Marquès, Síndica de Greuges de Terrassa, per parlar sobre la necessitat de la creació d’un servei professional d’assistència personal i domiciliària a través de la figura de l’Assistent Personal municipal. La reunió ha tingut lloc a l’era de la Masia Freixa.

Al novembre del 2019 el Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana (Espai Drets), Prou Barreres i la Fundació ECOM van convocar una sessió informativa per donar a conèixer a la resta de la ciutadania el grup de treball que havien format per tal d’impulsar i assolir la figura d’Assistència Personal, amb l’objectiu de defensar els drets de les persones amb discapacitat de la nostra ciutat i aconseguir que a Terrassa es faci realitat aquesta figura que permeti que persones amb discapacitat puguin viure en igualtat de condicions que la resta.

Al 2021, una quarantena d’associacions i entitats de la ciutat van signar el Manifest per al Servei d’Assistent Personal a Terrassa amb l’objectiu que proporcioni un suport humà dirigit per a les persones amb discapacitat, perquè puguin decidir en tot moment, i tinguin el control sobre què fer, de quina manera i en quin moment, fent possible la seva vida independent i facilitant la seva inclusió a la comunitat.

Durant la reunió, l’alcalde ha expressat el compromís de l’Equip de Govern per iniciar i agilitzar el procés que permeti la creació de l’Assistent Personal a Terrassa i la seva predisposició a reunir-se amb la consellera de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Violant Cervera, per parlar d’aquesta iniciativa.