L’Ajuntament estudia el futur del tancat aparcament del Portal de Sant Roc

L’aparcament soterrat del Portal de Sant Roc no tornarà a obrir mai més com estacionament per als vehicles, a menys que es construeixi la infraestructura de cap i de nou. El Govern portarà al ple del mes d’octubre l’acord per rescindir el contracte de concessió amb ASTASA, un pacte al qual han arribat aquest estiu entre l’empresa i l’Ajuntament i que ha permès tancar l’equipament al públic. Ara i fins a finals d’any l’Ajuntament adequarà la cruïlla del Portal de Sant Roc amb Cisterna tot i garantint l’estabilitat de tota la construcció.

Serà a partir del gener i un cop passada la campanya de Nadal que l’Ajuntament afrontarà un segon projecte per a l’estabilitat de tota la coberta. Mentrestant es manté tancat l’aparcament des del passat primer d’agost i la prohibició del pas de camions de gran tonantge des del passat desembre, una de les mesura que garanteixen l’estabilitat de la coberta i que recomana l’estudi signat per la Universitat Politècnica. L’aparcament que va tancar l’1 d’agost, està vuit des del passat 6 de setembre. L’objectiu final de l’Ajuntament per aquest espai és la vianantització i convertir el Portal de Sant Roc en una nova zona de baixes emissions, en compliment del Pla de Mobilitat i del de Millora de la Qualitat de l’Aire, un repte que ha començat aquesta nova temporada impulsant el canvi de sentit d’alguns carrers.

En la Comissió de Territori d’aquest dilluns, justament l’ex Tinent d’Alcalde de Territori, Marc Armengol, ha reclamat més enllà de l’actual senyalització, mesures físiques per impedir el pas de vehicles pesants per la zona. L’oposició també ha demanat informes tècnics i jurídics per ratificar la fí de la concessió. A partir d’ara l’Ajuntament té tres anys, els què faltaven per acabar la concessió, per decidir l’ús que se li dona en el futur, al què va ser el primer aparcament soterrat de Terrassa.