L’Ajuntament garanteix l’estabilitat de l’aparcament del Portal de Sant Roc amb diverses proves

L’Ajuntament impulsarà un seguit d’actuacions per complir amb les garanties d’estabilitat de la coberta de l’aparcament soterrat del Portal de Sant Roc. Els tècnics han constatat unes fisures d’un mílimetre en el punt on s’aguanten les vigues. L’empresa concessionària ha invertit 120.000 euros en col•locar uns primers 195 puntals que asseguren l’estructura. Tot i això es manté la prohibició de que els vehicles circulin per la zona i l’accés restringit dels vehicles a l’aparcament.

Les vigues de l’aparcament fan 17 metres de longitud sense cap punt de suport entremig, un fet novedós a l’època de construcció que dóna un aire més obert a l’aparcament. Ara, la comprovació de les fisures detectades en un primer informe fan témer l’establilitat de la coberta. La Universitat Politècnica de Catalunya emetrà un informe definitiu per determinar quines actuacions s’han de fer per assegurar l’estructura de tota la construcció.

El passat 14 de desembre l’Ajuntament va tallar la circulació per la superfície de l’aparcament arran d’un primer infome de la UPC que alertava de la fragilitat de la coberta. Ara, un cop detectades algunes esquerdes on reposen les vigues, l’Ajuntament es referma en les actuacions preventives per evitar un possible esfondrament. Els problemes detectats també fan perillar les relacions amb la concessionària de l’aparcament, ASTASA, que acaba el seu contracte el 2022, quan retornarà la gestió del parquing a l’Ajuntament.