L’Ajuntament fa un balanç positiu del procés telemàtic de les preinscripcions

El Servei d’Educació municipal de Terrassa fa una valoració positiva de com han funcionat les preinscripcions escolars per al pròxim curs 2021-22, un procés que aquest any s’ha hagut de fer per primer cop i  obligatòriament de manera telemàtica. El termini va finalitzar aquest dimecres, dia 24, amb percentatges molt elevats de preinscripcions tant en l’entrada a l’educació infantil com a l’educació secundària obligatòria.

Pels infants que havien de començar P-3, a la ciutat s’ofertaven un total de 2.216 places, de les quals 1.319 corresponen a l’escola pública i 897 a la concertada. Per edat s’hi podien inscriure 1.989 nens i nenes de la ciutat nascuts l’any 2018. En total s’han presentat 1.793 preinscripcions. Segons el Servei d’Educació, les 196 famílies sense sol·licitud és probablement perquè la poden haver presentat a d’altres municipis o perquè decideixen no escolaritzar encara els fills, ja que l’edat obligatòria és a partir dels 6 anys.

Pel que fa a les preinscripcions per als qui comencen l’ESO, el nombre total de places és inferior perquè moltes ja estan reservades pels alumnes que arriben del mateix centre allà on s’imparteix tant la primària com la secundària. En total, a Terrassa s’ofertaven 1.653 places de 1r d’ESO, 1.260 en centres públics i 393 en centres concertats. El percentatge de sol·licituds frega el 100%, amb 1.647 preinscripcions formalitzades. A diferència del que passava amb P-3, però, no és possible fer la comparativa amb els nens i nenes nascuts aquell any perquè si hi ha repetidors no tenen perquè coincidir amb els que els pertoqui començar aquest curs.

Un cop finalitzades les preinscripcions, les llistes baremades de les sol·licituds es publicaran el dilluns 19 d’abril. A partir de l’endemà, s’obrirà un termini per presentar-hi reclamacions i, després de la revisió pertinent, les llistes definitives es publicaran el divendres 30 d’abril.