L’Ajuntament homenatja les víctimes de la Guerra Civil a la plaça Lluís Companys

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i la regidora de Memòria Històrica, Ona Martínez, juntament amb portaveus d’altres grups municipals, han presidit l’acte institucional del dia Nacional en Memòria de les víctimes de la Guerra Civil i la repressió de la dictadura franquista.

Un acte que s’ha fet a la plaça Lluís Companys el mateix dia que, fa 82 anys, va ser afusellat el que va ser el president de la Generalitat de Catalunya.

L’acte, que també ha comptat amb d’altres persones que s’han apropat al monument que fa honor a Lluís Companys, ha engegat amb la peça musical de J.S. Bach «la Sarabanda». Ona Martínez ha estat la primera en dirigir unes paraules al faristol en contra dels discursos d’odi que es viuen avui dia.

A la regidora d’Esquerra Republicana l’ha seguit un minut de silenci dedicat a les protagonistes: les víctimes de la guerra civil i de la repressió franquista.

Després de l’ofrena floral al peu del monument, que ha comptat amb alguns representants dels grups municipals, l’alcalde ha fet un parlament en el que ha valorat la quantitat de víctimes i el compromís de la ciutat a seguir lluitant per la dignificació i identificació d’aquests cossos.

De fet, entre el juliol de 1936 i el gener del 1939 la fossa comú del cementiri nou de Terrassa 263 víctimes de la guerra van ser enterrades de les quals 194 han pogut ser identificades.