L’Ajuntament i cinc entitats de lleure ofereixen els casals d’agost amb activitats de lleure, reforç educatiu i menjador

Els casals d’agost arrencaran aquest dijous amb 225 places. D’aquestes, 165 estan cobertes per infants derivats pels serveis socials municipals, que cobreixen el 100% del cost de la seva plaça. La resta corresponen a places obertes destinades a infants que no siguin usuaris dels serveis socials o no estiguin vinculats a les entitats de lleure organitzadores. Aquestes places estan subvencionades al 50% del seu cost.

D’aquesta manera es vol potenciar la inclusió i tenir espais de lleure normalitzadors i integradors. El casal que donarà el tret de sortida serà l’Esplai La Fàbrica, que obrirà les seves portes de l’1 d’agost al 30 d’agost. L’esplai INSOC Guadalhorce i el Grup de Colònies de Ca n’Anglada oferiran casals del 5 al 30 d’agost, mentre que l’Esplai Can Parellada començarà el 12 d’agost i s’allargarà fins a finals de mes. Finalment, l’esplai Tu Tries oferirà aquests casals del 26 d’agost al 6 de setembre, ambdós
inclosos.

La implicació de les entitats de lleure representa un valor afegit al projecte, gràcies al seu coneixement de l’entorn i el territori, així com a la seva experiència en el treball amb la infància des de l’educació en valors.

D’aquesta manera, el projecte que l’Ajuntament de Terrassa va posar en marxa de forma pionera fa vuit anys garantirà l’àpat del migdia i potenciarà el lleure educatiu amb tallers, jocs, sortides, piscina i altres activitats de reforç educatiu.

Paral·lelament als casals, els serveis socials municipals, en col·laboració amb Creu Roja, tornaran a posar en marxa el programa de targetes moneder durant el mes d’agost. Mitjançant aquest programa, les famílies beneficiàries disposen d’una targeta moneder per infant, que els permet fer la compra en establiments alimentaris conveniats, amb l’objectiu de fomentar l’autonomia en la compra, així com l’accés a productes frescos. Per rebre aquest ajut, les famílies han hagut de participar en accions de formació relacionada amb l’aprofitament del menjar, l’economia domèstica, el reciclatge o la millora dels hàbits alimentaris. Aquestes accions constitueixen el punt fort del projecte perquè permeten apoderar les famílies en la gestió de la seva vida diària. Aquest any, els serveis socials municipals han lliurat targetes a 200 famílies, amb un total de 312 infants, per al programa específic de l’agost.

En total, l’Ajuntament de Terrassa ha invertit per aquest mes d’agost 95.674,93€ en l’atenció social d’infants en situació de vulnerabilitat, entre els casals d’agost i el projecte de targetes moneder.