L’Ajuntament i el Banc de Sang organitzen una marató dedicada al transplantament de medul·la òssia

Aquest dissabte l’Ajuntament de Terrassa ha col·laborat amb el Banc de Sang per organitzar una jornada marató per donar medul·la òssia. A partir de les 10 i fins les 8 del vespre la sala de plens s’ha convertit en una sala d’hospital on tothom qui volgués podia anar a donar sang o saliva. Una extracció d’ADN que, tal i com expliquen els metges organitzadors, té l’objectiu d’entrar al registre del Banc de Sang i veure si s’és compatible amb algú que estigui esperant un transplantament de medul·la òssia.

En dades facilitades pel mateix Banc de Sang, aquesta campanya ha comptat amb un total de 27 persones registrades com a possibles donants de medul·la òssia. A part de la vessant mèdica, aquesta iniciativa ha comptat amb activitats paral·leles, instal·lades davant de l’Ajuntament, que han servit per a que la gent prengui consciència de la importància d’aquest tipus de transplantaments.

De fet, aquest any ha estat marcat per dues bones notícies a nivell local relacionades amb transplantaments d’aquest tipus. El cas més recent ha estat el de la Beth, de només 4 anys i diagnosticada amb leucèmia, que ha trobat, recentment, un donant 100% compatible amb ella.