L’Ajuntament i el CST faran 3.760 testos a persones que treballen amb joves i col·lectius de risc

El CST farà, a partir de dimarts que ve, 3.760 testos serològics a determinats col·lectius de la ciutat. Per fer-los s’habilitarà un espai al pàrquing de l’Hospital de Terrassa. L’objectiu és conèixer l’estat serològic en relació la Covid-19 d’aquelles persones que treballen amb joves o col·lectius d’especial vulnerabilitat davant el coronavirus. Es tracta d’entrenadors, monitors esportius, educadors i personal de centres especial de treball i entitats que treballen amb persones amb capacitats diverses.

El tipus de test és diferent del PCR, més ràpida i menys invasiva. Consisteix en extreure una gota de sang que serveix per determinar si una persona ha estat en contacte amb el virus en el passat i ha generat anticossos o bé si està en una fase activa de la infecció. Els resultats s’obtenen en deu minuts.

Per fer-se la prova cal demanar cita prèvia, després de la carta informativa que rebran les entitats i associacions.

Aquests testos són possibles gràcies a la donació de l’empresa Hands Biomed-Skymedic i impulsada pel CST, l’Ajuntament i el Departament de Salut.

Vacunació de la grip, fora dels CAP
Precisament la consellera de Salut, Alba Vergés s’ha reunit a l’Ajuntament amb l’alcalde Jordi Ballart aquest divendres al matí. Entre altres qüestions, han parlat de la campanya de vacunació de la grip, que aquest any no es farà als CAP. Es traslladarà a centres cívics i equipaments municipals per a què sigui més segura per a la població.