221221 Conveni Menjador Solidari 1

L’Ajuntament i el Gremi d’Hostaleria oferiran àpats saludables a les persones en situació de sensellarisme

L’Ajuntament de Terrassa i el Gremi d’Hostaleria de Terrassa treballen conjuntament per per tal d’oferir un àpat diari amb un preu social, inferior al preu de l’àpat al públic, a les persones sense llar que no tenen garantida la cobertura de l’alimentació.

Els serveis socials tenen diferents projectes amb què es dona resposta a la necessitat alimentària i que es presta mitjançant ajuts individuals i convenis amb entitats del tercer sector. Són projectes com el Centre de Distribució Social d’Aliments (Rebost), el conveni del menjador social signat amb la Fundació Busquets, places de menjador acordades amb la Generalitat i que es presten als casals cívics i comunitaris de la Generalitat, el conveni amb Alei per garantir l’alimentació mitjançant el projecte de la Trobada i mes de 1.400 ajuts econòmics individuals anuals en concepte de subsistència i alimentació.

El tinent d’alcalde de Drets Socials, Noel Duque, explica que «ens mancava, però, un projecte alimentari adreçat a donar resposta a les persones sense sostre de la nostra ciutat. En l’actual context de crisi social, a la nostra ciutat existeix un nombre important de persones i famílies que no tenen garantits els mínims ingressos. Un dels efectes és la impossibilitat de gaudir d’una alimentació saludable, estable i normalitzada. Amb aquest conveni, volem oferir un àpat saludable a les persones sense sostre que no tenen recursos suficients per poder menjar, almenys, una vegada al dia. Es tracta d’un servei innovador a la ciutat que té un caràcter normalitzador i inclusiu i amb el qual anem un pas més enllà: garantim almenys un àpat al dia i, a més, ens assegurem que aquest sigui divers i saludable».

El servei començarà a funcionar a partir del 2023. Des de Serveis Socials es derivaran les persones sense sostre que necessitin aquesta prestació social d’urgència als establiments adherits. Actualment, s’està tancant el conveni i el protocol que permetrà iniciar aquest nou programa.