L’Ajuntament i la Cecot renoven un any més el conveni per fomentar la inserció laboral

L’Ajuntament de Terrassa i la patronal Cecot han renovat, per un any més, la col·laboració per continuar amb el programa “Terrassa aposta per l’ocupació” destinat principalment a persones majors de 40 anys, afectades per expedients de regulació o provinents de sectors afectats per la crisi. Aquest programa, que es va posar en marxa al 2014, adquireix un especial protagonisme ara, amb l’increment de l’atur derivat de la Covid-19.

Ofereix assessorament ocupacional, formació i suport psicològic per afavorir la inserció laboral no només a les persones que no tenen feina sinó també a les que volen fer un canvi a millor o crear el seu propi negoci. El servei es presta des de la seu de la Cecot. De mitjana un quaranta per cent dels participants de les edicions anteriors ha trobat feina.

La patronal terrassenca i el govern municipal atribueixen l’èxit del programa a la col·laboració publico-privada.

“Terrassa aposta per l’ocupació” te un pressupost de 132.000 euros, 90.000 dels quals són aportats per l’Ajuntament. El consistori hi ha posat 800.000 euros en els darrers sis anys i en tot aquest temps han participat al programa més de 1.500 persones.

Crítica al govern espanyol per la gestió dels ERTO

Davant l’episodi de pandèmia, el president de la Cecot critica la gestió poc àgil, a diferència d’altres països europeus, del govern espanyol davant dels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació.