Fira Economia Social I SolidÀria

L’Ajuntament i l’Ateneu Cooperatiu signaran un conveni per impulsar l’economia social i solidària

L’Ajuntament de Terrassa signarà en les properes setmanes un conveni de col·laboració amb l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental, representat per l’Ateneu Candela, amb l’objectiu d’establir un marc de coordinació de les actuacions en matèria de promoció i impuls de l’economia social i solidària a Terrassa. Es tracta d’una acció que pretén optimitzar les eines i recursos dedicats a la consolidació d’un model econòmic que avantposa les persones davant de l’afany de lucre.

El conveni servirà per coordinar les accions dels dos agents, tant en l’assessorament a empreses i entitats de l’economia social de la ciutat, com en els diferents itineraris de creació i consolidació. Així, el Servei d’Emprenedoria i Economia Social es centrarà en el procés de creació, i l’Ateneu en la consolidació de les empreses, garantint la òptima atenció a les persones ateses a través de comunicació constant entre els agents.

El conveni inclourà la coordinació en l’àmbit formatiu per a empreses i projectes d’Economia Social i Solidària, en el marc del «Pla de Formació per a l’emprenedoria i de l’economia social i solidària» impulsat des del servei municipal amb l’oferta formativa que ofereix l’Ateneu Cooperatiu.

A més, el conveni preveurà altres accions, com en l’àmbit educatiu, a través dels tallers de difusió de l’emprenedoria i l’economia social als centres educatius de la ciutat, organitzat pel servei municipal, i el taller que ofereix l’entitat per a la creació de cooperatives entres alumnes.