L’Ajuntament impulsa un Pla per afavorir la transició al cotxe elèctric

En els pròxims tres anys l’Ajuntament impulsa un Pla Estratègic del Vehicle Elèctric (PEVE 2022-2025) per afavorir la transició a la ciutat cap el vehicle mediambientalment més sostenible. El Pla s’estructura en quatre línies d’actuació i 21 accions, per promoure la mobilitat sostenible, descarbonitzar el parc mòbil i la flota municipal, complir amb els compromisos europeus i millorar la qualitat de l’aire.

En total s’invertiran 2,4 milions d’euros, 300.000 dels quals en el pròxim pressupost municipal, per instal·lar l’any vinent 17 punts de recàrrega repartits per diferents llocs estratègics de la ciutat. El 70 per cent de la contaminació a Terrassa es deu al trànsit rodat que aboca unes 238 tones de CO2 a l’any. En l’actualitat a la ciutat només 300 vehicles són elèctrics i hi ha 24 punts de recàrrega.

Quant s’acabi el Pla es preveu que hi hauran uns 1.300 cotxes elèctrics i 130 punts de recàrrega a diferents velocitats. L’Ajuntament també impulsarà bonificacions per qui opti pel vehicle sense emissions. També diversos acords amb centres comercials per facilitar la recàrrega ràpida dels cotxes.

El Pla s’ha desenvolupat entre diferents serveis municipals i amb una estratègia transversal i comuna entre d’altres plans, com el d’energia sostenible, el de la qualitat de l’aire, el de mobilitat urbana o el de reducció de soroll.

211115 Rp Pever 3