L’Ajuntament impulsa un projecte per sensibilitzar sobre les malalties cròniques en fase avançada

Afrontar qualsevol tipus de malaltia terminal és un procés d’extrema complexitat. En aquests casos, pacients i familiars requereixen l’ajuda psicosocial que poden rebre tant dels professionals clínics com també de la ciutadania. És en aquest pretext que neix el projecte «Terrassa, ciutat compassiva. Terrassa al teu costat», impulsat per la Universitat Internacional de Catalunya – Barcelona, l’Ajuntament de Terrassa i la Fundació Oncolliga.

L’objectiu no és altre que sensibilitzar sobre el final de la vida a través d’accions i activitats adreçades a persones que es troben en situació de malaltia avançada, així com al seu entorn familiar i a la ciutadania en general. Durant la primera fase del projecte, d’aquí a finals d’any, se celebraran conferències, tallers i jornades de sensibilització obertes al públic, mentre que la següent fase consistirà en crear sinergies entre entitats i fomentar el voluntariat. El proper dijous, 21 d’octubre, es durà a terme l’acte inaugural, amb una conferència a la sala d’actes d’El Vapor.

Es calcula que un 1,5% de la població pateix una malaltia crònica avançada i que aquesta afectació acaba causant el 75% de les morts. Terrassa s’afegeix així a la xarxa de ciutats que impulsen iniciatives semblants, com Vic, Alella, Sevilla o Vitòria.