Teclat Ordinador Xarxes Socials

L’Ajuntament impulsa una hackató virtual per potenciar el sector audiovisual de la ciutat

El Servei d’Innovació de l’Ajuntament ha organitzat pel dimecres 14 de desembre l’esdeveniment virtual Hack&Audio. Es tracta d’una hackató especialitzada en l’àmbit audiovisual; és a dir, un esdeveniment en què hi participen programadors informàtics i altres persones involucrades en el procés de creació d’un software, que enguany busca potenciar el sector audiovisual de la ciutat. Així, a través de la col·laboració entre els membres de cada equip participant, l’objectiu serà donar resposta a un repte: en aquest cas, relatiu a la mesura d’audiències.

A diferència de l’estructura habitual de les hackatons, adreçades a persones expertes en tecnologia, Hack&Audio serà una competició oberta a la ciutadania que, independentment del seu perfil professional, podran participar en equips multidisciplinaris per aportar solucions innovadores al repte plantejat. Per aquest motiu, el jurat no només valorarà els aspectes tècnics, sinó que també tindrà en compte el treball realitzat en equip, la comunicació establerta, la presentació de la proposta o la qualitat innovadora de la solució aportada.

Aquesta espècie de gimcana informàtica se celebrarà en format totalment telemàtic, a través de la plataforma Nuwe. L’esdeveniment tindrà una durada estimada de 6 hores i es podrà seguir en streaming a partir de les 14:30 h. Al llarg de la jornada els equips participants podran rebre suport i mentoratge per part de personal especialitzat en diferents sectors per garantir el correcte desenvolupament de la sessió i l’assoliment de respostes al repte. Cinc dies abans de la celebració de la hackató, el dia 9 de desembre, s’enviarà als equips participants la definició concreta del repte al què hauran de donar resposta perquè puguin començar a treballar-lo prèviament a la sessió de treball.

L’equip guanyador rebrà una estada de primer contacte al TRS Film Lab durant el segon semestre de l’any per tal d’endinsar-se en les tecnologies associades a la producció virtual de continguts. Les persones interessades en participar a l’esdeveniment poden trobar més informació i es poden inscriure a través d’aquest enllaç: https://nuwe.io/dev/event/hackaudio-terrassa.