220714 Render Casal Roc Blanc Web

L’Ajuntament inicia el procés de licitació de les obres del nou Casal de barri del Roc Blanc

El projecte del nou Casal de barri del Roc Blanc es va aprovar inicialment al juliol del 2021 i es va adjudicar a finals de desembre del 2021. No obstant, l’empresa adjudicatària va renunciar a la execució de l’obra degut a l’augment dels preus de la construcció. Davant d’aquesta situació, durant el mes de gener del 2022 es va procedir a realitzar una actualització de preus per poder tornar a licitar les obres del projecte. Ara, si el procés avança segons el previst, les obres es podrien posar en marxa a finals del 2022 i s’enllestirien al 2023.

El projecte, que va néixer a iniciativa del veïnat del barri, també està contemplat dins del Programa de Govern per al mandat 2019-2023 i ha estat elaborat seguint criteris de sostenibilitat.

El nou equipament es situarà en el solar existent entre els carrers de Palet i Barba i de Rafael de Campalans. L’edifici del nou Casal de barri del Roc Blanc s’ha dissenyat amb criteris exigents de sostenibilitat, eficiència i estalvi energètic. A més, l’edifici s’ha pensat de manera global tenint en compte des de l’inici els seus usos i manteniment al llarg dels anys.

El projecte també s’ha elaborat seguint criteris d’accessibilitat universal en tots els espais. També s’han tingut en compte altres aspectes que influeixen en la salut, com l’ús de pintures o materials amb una baixa composició de components orgànics volàtils.

S’han planificat les construccions amb materials orgànics, s’ha prioritzat l’ús i el control de la llum solar i d’altres aspectes que garanteixen el benestar per a les persones usuàries.

L’accés principal al nou equipament s’efectuarà des del carrer de Rafael de Campalans. Aquest vial, en el tram contigu al futur casal, és actualment un espai de prioritat per a vianants. A més, amb les inversions dels fons europeus Next Generation pel proper 2023, aquest espai es potenciarà amb actuacions tàctiques i de jardineria. El carrer de Rafael de Campalans esdevindrà així un eix cívic important al barri, unint els equipaments de l’Institut Les Aimerigues, l’Escola Ponent, el nou casal del barri i la zona verda central del Roc Blanc.