L’Ajuntament instal·larà més càmeres de seguretat a places i carrers davant l’augment de l’incivisme

Davant l’increment d’actes incívics, amb agressions a membres del cos de la Policia Municipal incloses, l’Ajuntament instal•larà més càmeres de videovigilància a la ciutat. L’objectiu és posar fre de forma immediata a diferents actes incívics recurrents que s’han produït en alguns punts de la ciutat, així com a les diferents situacions de manca de respecte, i en alguns casos agressions, que agents del cos de Policia de la ciutat han patit en alguna ocasió. Aquest mateix dijous passat, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, es va reunir amb els responsables de seguretat de l’Ajuntament, juntament amb la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares; el regidor de Via Pública, Protecció Civil i Seguretat, Xavier F. Rivero; i l’Intendent Major, Antoni Flores, per establir una sèrie d’actuacions per millorar la situació, garantir la seguretat ciutadana, així com per facilitar la tasca dels agents del Cos.

En aquesta reunió, els responsables de seguretat de l’Ajuntament també van presentar diverses mesures als diferents representants sindicals del Cos de Policia Municipal, tant per mostrar el suport municipal a la seva tasca, com per acordar i contrastar les propostes de millora. La successió de casos d’incivisme ha portat als responsables municipals, d’acord amb les recomanacions del propi Cos de Policia Municipal, a sol•licitar de manera urgent la instal•lació de càmeres de videovigilància a diferents espais i places de la ciutat. Amb aquesta mesura es pretén disposar d’un nou mecanisme disuassori en alguns punts de la ciutat amb afluència de persones, així com un recurs per a identificar actes incívics o delictius que es puguin produir.

D’altra banda, es demanarà al Departament d’Interior la proposta de disposar d’una Sala conjunta de comandament entre el Cos de Mossos d’Esquadra i la Policia Municipal. Aquesta proposta es ve parlant en les darreres reunions amb la Generalitat, per millorar el treball conjunt. D’aquesta manera, tal com ja s’està realitzant darrerament amb l’emissora compartida, s’aconseguiria millorar l’efectivitat i l’eficiència de les actuacions a la ciutat. L’Ajuntament proposa habilitar punts d’atenció conjunt al territori dels cossos de seguretat que actuen a la ciutat, Mossos d’Esquadra i Policia Municipal.

L’objectiu és facilitar tant les pròpies actuacions, com un nou accés a la ciutadania de manera més àgil i directa. Aquesta proposta es farà arribar al Departament d’interior, per tal de treballar-la conjuntament. Finalment, en la reunió de dijous amb els representants de les seccions sindicals, des de l’Equip de Govern i des dels propis comandaments del Cos, es va acordar el compromís de treballar per reforçar les actuacions que es realitzin, millorant i agilitzant la millora de recursos i equips per als i les agents. En aquest sentit, s’espera que properament es recepcionin les càmeres unipersonals per a dotar als i les agents d’aquests dispositius, així com altres millores en l’equipament. En una piulada d’aquesta tarda, l’Alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha dit que “dimarts em reuniré amb el Conseller d’Interior, Miquel Sàmper i el Major dels Mossos, Josep Lluís Trapero. Dotarem la Policia Municipal de més recursos i equips de treball”.