L’Ajuntament ja ha distribuït més de 22.000 màscares de protecció

Amb l’objectiu de frenar els contagis de la Covid-19, aquests darrers dies l’Ajuntament de Terrassa ha distribuït més de 22.000 màscares de protecció, 7.000 de les quals sanitàries. Les mascaretes s’han repartit a serveis essencials i bàsics, així com a establiments d’atenció al públic autoritzats a obrir. A més, des del consistori ja s’ha fet un encàrrec de 1.000 màscares més a l’empresa terrassenca Corvi, la qual compta amb l’acreditació del Centre Tecnològic LEITAT. Es tracta d’unes màscares enfocades a les necessitats de serveis públics com Protecció Civil, Policia i neteja, per la qual cosa es destinaran als equips dels serveis essencials municipals. Aquestes màscares de Corvi estan fetes amb materials de niló que han de garantir la impermeabilitat als virus, gràcies a un teixit antiviral que impedeix al virus mantenir-s’hi amb vida. A més, es poden rentar un centenar de vegades sense perdre cap propietat.  La Policia Municipal ja n’havia fet una primera prova que va servir per plantejar millores de cara al producte final.

Tot plegat, són dades que el govern municipal ha donat a conèixer després de la reunió del Comitè de Seguiment d’Emergència d’avui dissabte. Una trobada telemàtica que també ha servit per corroborar la millora de la qualitat de l’aire de la ciutat en aquests dies de confinament: la contaminació per diòxid de nitrogen a Terrassa ha experimentat una disminució del 63%. Les partícules en suspensió es troben ara mateix en un índex del 43% inferior als màxims marcats per l’Organització Mundial de la Salut. Són uns registres que Terrassa no assolia des de l’any 2007.

L’última novetat del dia és que avui els autobusos municipals han incorporat a la pantalla exterior el missatge “Queda’t a casa”. D’inici es podrà llegir a la part frontal del 30% dels vehicles, però el percentatge anirà augmentat durant els pròxims dies.