L’Ajuntament manté el Servei d’Atenció Domiciliària en règim de concessió

Llum verda a l’expedient de contractació i als nous plecs de clàusules administratives i tècniques vinculades a la licitació del Servei de Treballadors i Treballadores Familiars, una de les tres potes del Servei d’Atenció Domiciliària, juntament amb els menjars a domicili i la teleassistència.

No obstant l’aprovació, aquesta no ha rebut el suport majoritari en el ple de dijous i tampoc ha quedat exempta de dubtes i reticències. Com les abstencions d’ERC-Mes o TeC, que hi veu un model ‘desfasat’. Només la CUP hi ha votat en contra en considerar que amb la nova contractació per un any, valorada en més de 7 milions d’euros i amb possibilitat de prorrogar un altre, l’Ajuntament perd l’oportunitat de remunicipalitzar o gestionar directament un dels serveis més importants.

Des de la regidoria de Serveis a les Persones, Eva Candela ha defensat un servei que el 2018 va atendre 1.929 persones (1.418 dones i 511 homes) i que ha incrementat un 20% el pressupost per al 2019. Amb tot, l’Ajuntament reconeix un retard en l’estudi sobre els costos de la municipalització del Servei d’Atenció Domiciliària i dels diferents models de gestió possibles.

D’altra banda, i també en l’àmbit de Drets Socials i Serveis a les persones, el ple ha aprovat de forma inicial el Reglament de Règim Intern del Centre d’acolliment temporal per a persones sense sostre i per a situacions d’emergència, l’Andana. Es pretén ampliar-ne l’horari per facilitar que el menjar es cuini al mateix centre, evitant l’elaboració externa, basada majoritàriament en entrepans.