L’Ajuntament millora la il·luminació en 57 punts de llum de tecnologia LED

L’Ajuntament repassarà 57 punts de la ciutat on la nova il·luminació amb llums LED no acaba d’ajustar-se a les necessitats de cada zona. Es tracta d’un ajust ja previst en el projecte TEI, Terrassa Energia Intel·ligent, iniciat ara fa uns vint mesos i que preveu la substitució de 28.000 punts de llum de tota la ciutat per una il·luminació més eficient i sostenible. El projecte també preveu la revisió dels quadres de comandaments i la instal·lació d’energia fotovoltàica en els equipaments públics per millorar l’eficiència energètica.

L’ajust lumínic dels 57 punts costarà uns 500.000 euros que assumirà l’empresa encarregada i que ja preveu les clàusules de la concessió. Del projecte TEI ja se n’ha executat el 70 per cent dels treballs en els equipaments i un 95 per cent de la renovació de l’enllumenat, tot i l’aturada que es va fer a causa de la pandèmia. L’estalvi que generarà la renovació permetrà recuperar aviat els més de 14 milions d’euros d’inversió.

L’aplicació de la tecnologia LED permet reduir el consum energètic, les emissions de gasos hivernacle i els nivells de contaminació lumínica. D’altra banda la Comissió de Serveis Generals i Govern Obert celebrada aquest dijous, també ha tractat els canvis en els llocs de treball generats per la remodelació del Govern Municipal. Uns canvis que l’oposició no considera oportuns per l’actual situació econòmica mentre que el Govern argumenta que el sobrecost de tot plegat puja a 600 euros l’any.