L’Ajuntament modificarà el pressupost per fer front al coronavirus

L’Ajuntament modificarà el pressupost del 2020, aprovat el passat mes d’octubre, per adaptar-lo a la crisi sanitària i econòmica que ha provocat el coronavirus. Tots els grups municipals estan d’acord amb aquesta mesura, que es va consensuar aquest dimarts en una junta de portaveus telemàtica, la primera que es fa d’aquestes característiques. L’objectiu és adaptar les partides pressupostàries a la nova realitat, tenint en compte que els ingressos municipals baixaran i que cal prioritzar les despeses. En aquest sentit les persones més vulnerables i el comerç i les empreses seran els principals eixos de les ajudes. Ara l’Ajuntament està recopilant les dades dels diversos serveis perquè la modificació dels pressupostos pugui ser aprovada el mes que ve.

En paral·lel, també hi ha hagut unanimitat en impulsar un Pacte de Ciutat per consensuar mesures que ajudin a pal·liar les conseqüències socials i econòmiques de la Covid-19. Aquest pacte estarà obert a les aportacions de les entitats i associacions de la ciutat.

Un altres dels temes que es va posar sobre la taula va ser el repartiment d’un milió de mascaretes per part de l’Ajuntament. L’oposició va criticar l’equip de govern per una suposada falta de transparència i de consens alhora de fer aquesta operació, atès que tant el govern català com espanyol també en distribuiran. Tant PSC, com Ciutadans com Junts x Terrassa també han criticat una falta de diàleg amb l’oposició des que va començar la crisi. Aquesta era la primera reunió de tots els grups en un mes.

Els propers dies es reemprendran totes les comissions informatives de manera telemàtica i el proper ple municipal serà d’aquí dues setmanes, també telemàtic.