L’Ajuntament modificarà els usos dels locals buits per facilitar-ne la seva ocupació

La imatge de locals buits al centre de la ciutat és una imatge que s’ha fet cada vegada més habitual els últims anys. Per combatre-ho, l’Ajuntament facilitarà que aquests espais, pensats inicialment només per a usos comercials, s’omplin d’activitat.

El consistori vol modificar el POUM i permetre que els locals de planta baixa que hi ha al Centre també puguin ser habilitats com a habitatges de protecció social o habitatges adaptats. Aquesta modificació afectaria als carrers Cisterna, Doctor Cabanes, Sant Domènech i Miquel Cases i part de carrers adjacents a aquesta zona. Tots ells tenen menys d’un 25% d’ocupació comercial.

D’altra banda l’Ajuntament aixecarà la restricció que hi havia en els baixos dels edificis ubicats en trams de vianants, vigent des del 2003, i que impedia que s’hi establissin entitats financeres, despatxos professionals, asseguradores i immobiliàries.

Aquestes mesures es votaran al proper ple municipal, presumiblement amb la complicitat dels grups de l’oposició. Una d’elles, de fet, ja la va proposar Ciutadans fa dos anys.