L’Ajuntament mostra com serà la futura transformació de les rieres

La renaturalització serà la consigna principal de la transformació de les rieres de Terrassa. L’equip de govern ha presentat aquest dimarts al vespre els plans de futur per a les rieres del Palau i de les Arenes en un acte obert a la ciutadania al Teatre Principal. L’alcalde Jordi Ballart ha recordat que els tres eixos en els quals es basaran els projectes de transformació de les rieres ja eren tres dels objectius programàtics marcats a l’inici de mandat: trencar les barreres entre barris que suposen aquests cursos fluvials, millorar-ne la neteja i evitar inundacions.

En la presentació s’han mostrat algunes imatges simulant com quedaran les rieres un cop arranjades, mantenint la funció d’evacuar l’aigua però convertint-se en noves zones verdes i passejos per a la ciutadania, sense descartar soterrar-ne alguns trams. Ballart ha comparat els canvis que això suposarà per la ciutat a d’altres grans transformacions històriques de Terrassa com van ser el Parc de Vallparadís i el soterrament de les vies del tren.

Print 9 Ronda Ponent Render Futur 1920x1080 Ok 7 Riera Arenes Dibuix Futur 1920x1080 Ok

L’alcalde, però, també ha admès que serà un projecte «de llarg recorregut». El primer pas serà la confecció d’un Pla Estratègic de Rieres, en el qual ja s’ha començat a treballar. En paral·lel, l’Ajuntament ja ha presentat a la convocatòria dels fons europeus NextGeneration dues intervencions per renaturalitzar un tram de la riera del Palau i un altre de la riera de les Arenes.

Aquest acte de presentació ha estat conduït per la periodista de Canal Terrassa Laura Contreras i ha arrencat amb la intervenció de la regidora de Rieres, Jennifer Ramírez, fent un repàs de la feina feta fins ara. També hi ha hagut un petit debat sobre les rieres amb les intervencions del meteoròleg Francesc Mauri, l’arquitecte Jon Tugores, el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Terrassa Pep Sánchez i el representant de la Comissió de Rieres Òscar Galeote.