L’Ajuntament no cobrarà la taxa del segon semestre als paradistes del Mercadal de Martí l’Humà

L’Equip de Govern ha proposat l’exempció de la taxa del segon semestre d’aquest any als paradistes del mercat de Martí l’Humà, que se celebra cada dimecres a l’avinguda Béjar. Amb aquesta acció, es vol afegir una nova ajuda municipal per pal·liar els mesos de pandèmia, que han afectat de manera destacada el desenvolupament de les activitats comercials d’aquest mercadal.

Així ho ha comunicat aquest matí l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, a la reunió que ha mantingut amb Jaime Santiago, en representació dels paradistes del Mercadal. Alhora també ha informat que es facilitarà l’accés dels paradistes al paquet d’ajudes per combatre la Covid-19 de l’Ajuntament.

Una de les mesures anunciades en el Ple de Debat de l’Estat de la Ciutat del passat mes de març, va ser la mesura de xoc per afavorir la reactivació econòmica, amb un paquet d’ajuts per als sectors i persones més afectades per la pandèmia. Aquesta és una mesura municipal per a aconseguir una recuperació i reactivació el més ràpida possible davant els efectes de la pandèmia.

Precisament, en el Ple municipal d’aquest mes de maig s’han d’aprovar les bases específiques que han de regir l’atorgament de subvencions per a persones treballadores autònomes, microempreses, microempreses d’economia social i empreses d’oci nocturn, per tal de mitigar l’impacte econòmic provocat per les mesures de contenció de la propagació de la Covid-19. Hi podran accedir tant empreses que hagin suspès la seva activitat, total o parcialment per les restriccions, com empreses que hagin reduït molt la seva activitat provocant una disminució gran de la seva facturació.

Finalment, a la reunió d’aquest matí, a la qual també hi ha assistit la regidora de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Terrassa, Jennifer Ramírez, també s’han parlat temes relatius a actuacions a realitzar per a millorar la urbanització del passeig central de l’avinguda de Béjar i s’ha fet balanç de l’activitat del Mercadal durant la pandèmia.