L’Ajuntament ofereix un pla de formació gratuït a les entitats i el voluntariat de la ciutat

L’Ajuntament  ha posat a disposició del teixit associatiu i el voluntariat de la ciutat una nova oferta formativa per donar resposta a les necessitats que les mateixes entitats van expressar en les valoracions de la formació rebuda el 2020 i en l’enquesta realitzada pel Servei de Qualitat democràtica. 

L’oferta de formacions del primer semestre del 2021 inclou tallers de l’àmbit legal i de gestió com “Com aconseguir el certificat digital de l’entitat” o “Les obligacions en matèria de transparència de les entitats” i de l’àmbit comunicatiu, amb accions com “Xarxes socials: creem l’Instagram de l’entitat” o “Com fer el Pla de Comunicació de l’entitat a les xarxes socials”. Altres propostes volen fomentar el debat i la reflexió de les entitats entorn les bones pràctiques associatives, com la proposta “Fem visibles les bones pràctiques associatives” i apostar per l’aprenentatge servei i servei comunitari. Hi ha també un curs d’iniciació al voluntariat per a la ciutadania que fa poc temps que s’hi dedica i per a persones que vulguin començar a fer voluntariat.

El conjunt d’accions formatives es desenvoluparà entre el març i el maig. En total s’ofereixen vuit accions, totes en línia i totalment gratuïtes, amb un total de 50 hores lectives. Algunes de les accions s’adrecen al miler d’entitats de la ciutat, altres també s’adrecen als col·lectius no constituïts en entitat i una és específica per a persones que fan voluntariat. Part de les formacions que ara s’impartiran tindran continuïtat durant el segon semestre, per donar resposta a la demanada del teixit associatiu.

L’oferta es pot consultar a aquest enllaç. La inscripció s’ha de fer a través dels corresponents formularis web que hi ha a la informació de cada curs.