L’Ajuntament opta a un premi per la implantació del teletreball durant la pandèmia

L’Ajuntament de Terrassa opta a un premi que reconeix la Millor Experiència de Teletreball en període de Covid. El projecte terrassenc d’implantació del teletreball i eines col·laboratives, és finalista a la XI edició dels Premis Congreso Nacional de Innovación i Servicios Públicos (CNIS), que se celebra demà 26 de novembre a Madrid. El Premi reconeix les millors estratègies de gestió de teletreball aplicades durant la crisi en els àmbits organitzatius, normatius, tecnològics i d’atenció la ciutadania.

El treball presentat per Terrassa és la «Implantació de teletreball i eines col·laboratives en temps rècord» i exposa com una organització integrada per unes 3.000 persones, que no tenia regulat el treball a distància, va ser capaç en 5 dies de garantir el teletreball als equips essencials amb puntes de 1.200 i 1.400 persones teletreballant simultàniament. Paralel·lament es van implementar les eines per permetre fer reunions telemàticament, tant en la comunicació com en el treball col·laboratiu.

Més endavant i per formar l’organització, es va crear la figura interna dels «embaixadors digitals» i referents d’equips per donar suport i fer seguiment dels grups. Entre 2020 i 2021 s’han fet més de 400 sessions internes de formació amb més de 2.000 participants en TEAMS avançat, ús de documents compartits, To-Do i Planner. També s’ha creat un fons documental de formació i documentació. Fins l’octubre d’aquest any 2021, s’han preparat i facilitat 750 equips de treball per a teletreballar i es mantenen entre 800 i 900 connexions remotes simultànies entre les 7 del matí i les 10 del vespre.

En l’actualitat l’Ajuntament avança en la represa de la normalitat organitzativa promovent el retorn progressiu als centres de treball en compliment de les mesures de seguretat. Juntament amb Terrassa opten a un reconeixement en aquesta categoria l’Ajuntament del Valle de Egüés, de Pamplona, i la Universitat de Salamanca. El Congrés CNIS organitzat pel Club d’Innovació i l’Ajuntament de Madrid, reuneix els representants de tots els nivells d’administracions públiques i empreses del sector, en la principal trobada sobre administració electrònica. Aquesta XI edició serà un marc d’intercanvi d’experiències i solucions per crear valor públic i adaptar les administracions a un futur més sostenible.