L’Ajuntament reflexiona sobre la interseccionalitat en les polítiques públiques a través d’unes jornades

L’Ajuntament de Terrassa organitza dues jornades dirigides a compartir experiències i reflexionar sobre com avançar cap a la garantia de drets i el foment de la igualtat amb perspectiva interseccional. La primera jornada ha tingut lloc avui de 9 a 14.30 h al Casal Cívic de Sant Pere, i anava dirigida a professionals de l’Ajuntament de Terrassa i d’altres administracions públiques amb l’objectiu de conscienciar els i les professionals sobre la importància de la igualtat i la interseccionalitat en les polítiques públiques com a forma de garantir els drets de la ciutadania i conèixer experiències d’aplicació de la interseccionalitat en altres administracions públiques.

La segona jornada s’ha programat per dilluns 19 de desembre, i anirà dirigida a la ciutadania i entitats terrassenques. Aquest acte té els objectius d’oferir un espai de reflexió envers la igualtat i la interseccionalitat, conèixer experiències d’incorporació de la interseccionalitat en l’acció de les entitats i generar un espai d’intercanvi per treballar de manera conjunta propostes i accions de foment de la igualtat en les polítiques públiques locals.

Aquesta iniciativa s’organitza des de l’Àrea de Drets Socials amb el suport de la Diputació de Barcelona, a través d’un recurs sobre Innovació en polítiques públiques (projecte Cogovernança en la incorporació de la perspectiva interseccional en les polítiques locals).

Els actes estan relacionats amb el projecte europeu Igualtats Connectades, que va ser liderat per l’Ajuntament de Terrassa i es va executar durant els anys 2018 i 2019 situant Terrassa com a ciutat referent en l’aplicació de la interseccionalitat.

La interseccionalitat defineix una forma de mirar i entendre les persones que va més enllà de la classificació per alguna de les seves característiques.