L’Ajuntament planta 65 nous arbres i acaba les millores a dues places de Montserrat i Sant Pere Nord

L’Ajuntament ha finalitzat aquest mes la plantació i reposició d’arbres a diferents espais i carrers de Terrassa. El projecte s’ha executat a diferents barris de la ciutat, entre els que destaquen la plaça de Miquel Utgés (Ca n’Aurell), els parcs infantils de Caterina Albert (Les Fonts) i de l’avinguda de Can Boada del Pi, els carrers dels Telers (Vapor Gran), de l’Església, de la Goleta (amb Rambla d’Ègara), d’Iscle Soler i del Cardaire. I també s’ha actuat a la Plaça Vella i a la placeta de Salvat-Papasseit.

En total, s’han reposat 65 unitats en llocs on hi havia arbres morts, s’havien remodelat els espais o bé s’havien detectat baixes degudes a accidents. A més, s’ha aprofitat l’actuació per arrencar i eliminar soques, instal·lar el sistema de reg a degoteig i un nou sistema que garanteix el creixement vertical dels arbres, així com per condicionar els escocells i col·locar una barrera antiarrel. Algunes de les varietats plantades són: castanyers d’India comú, liquidàmbars, sapindes de la Xina, prunera de fulla roja, freixe de fulla petita, i taronger agre, entre d’altres.

D’altra banda, a la plaça de Miquel Utgés i a la zona de jocs del carrer de Caterina Albert s’hi ha plantat moreres blanques i s’hi ha instal·lat, en ambdós espais, el reg per degoteig. L’execució global de tot aquest projecte ha anat a càrrec de l’empresa Ambitec Servicios Ambientales S.L. per un import total de 30.277,83 euros.

Terrassa Barris en Marxa
Altres actuacions que també han finalitzat aquest mes són la millora de dues places interiors, situades als barris dels Grups de Montserrat i Sant Pere Nord, que formen part del programa Terrassa Barris en Marxa. A la plaça de Montserrat s’han reparat
les grades i s’han replantat els elements d’enjardinament. Aquestes obres han tingut un cost de 2.969 euros i han anat a càrrec de Garden Egara Obres S.L.

Pel que fa a la plaça de Sant Ramon (a la foto), un espai interior construït fa més de 20 anys delimitat pels carrers de Pompeu Fabra, Provença, Historiador Cardús i Roca i Roca, s’han enllestit els treballs d’instal·lació del reg automàtic i de reorganització de l’enjardinament amb nous parterres. Les obres, executades per l’empresa Construcciones Javier Mojal S.L., han tingut un cost de 9.576,45 euros.

Foto: Plaça de Sant Ramon