L’Ajuntament podria fer-se càrrec del finançament i gestió del camp de Les Fonts si la Generalitat no té els recursos

A final d’aquesta temporada s’hauria de poder practicar rugbi i futbol al camp que s’està construint al barri de Les Fonts, una infraestructura que serà la nova casa tant del Club Rugby Carboners de Terrassa com de la UD Les Fonts. El projecte porta pràcticament un any de retard des de la signatura de l’últim conveni i l’actuació sobre el terreny està immers encara en la primera fase, amb la neteja, moviment de terres i la construcció dels murs de contenció i dels talussos.

L’Ajuntament de Terrassa ha finançat amb prop d’un milió d’euros les dues primeres fases, però ara mateix l’evolució d’aquest equipament està enquistada als despatxos. I és que la Federació Catalana de Rugbi, promotora i futura gestora d’aquesta instal•lació, espera la subvenció de la Secretaria General de l’Esport per assumir l’altra meitat del cost de les obres. Aquesta setmana hi ha una reunió que serà clau.

Marie Teixidor, nova presidenta dels Carboners i convidada al programa Esports Terrassa d’aquest dilluns, confia que les administracions desbloquejaran aquesta situació. Si l’Ajuntament passa a ser el gestor de l’equipament, no es faria el centre de tecnificació de rugbi que estava previst. Aquesta renúncia, però, no resta importància a l’evolució que experimentarà aquest esport a la ciutat.

I és que els prop de 160 jugadors i jugadores que formen part dels vuit equips dels Carboners s’entrenen i juguen en el deteriorat terreny de joc de les pistes de Can Jofresa. Els últims dies però, degut a la instal•lació del nou tartà d’atletisme, han hagut de peregrinar per diferents camps de la província per disputar els seus partits com a local.

 

Marie Teixidor, a Esports Terrassa