L’Ajuntament portarà als Next Generation un nou aparcament al Portal de Sant Roc

L’Ajuntament vol tornar a fer un aparcament soterrat al Portal de Sant Roc. Així ho va apuntar l’alcalde Jordi Ballart al ple de l’estat de la ciutat de la setmana passada i avui ho ha reafirmat la tinent d’alcalde Lluïsa Melgares al ple ordinari d’abril. La intenció de l’equip de govern és fer-hi un nou aparcament de mides més reduïdes que l’anterior. També inclouria una connexió amb l’aparcament actual de la plaça Vella a través d’un túnel subterrani. Tot i que la despesa que això requeriria és considerable, sense especificar-ne la xifra Melgares creu que la pròxima convocatòria dels fons europeus Next Generation és una oportunitat perquè sigui una realitat.

El tema ha sortit a col·lació per una pregunta del regidor Marc Armengol. El socialista ha explicat que en una reunió al mes de març entre tècnics i polítics s’havia descartat l’opció del nou aparcament per massa cara. Armengol ha demanat estudiar alternatives per a aquest espai subterrani, com aprofitar-lo per a usos culturals o esportius. Els partits de l’oposició ja havien presentat una proposta de resolució en aquest sentit a principis d’aquest mandat, la qual va ser rebutjada.

L’aparcament del Portal de Sant Roc fa tres anys que és tancat pels problemes estructurals que posen en perill l’estabilitat de la plaça.